17/05/2020 9:00 πμ - 17/05/2020 5:00 μμ

Manual Therapy Για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Η Τεχνική “LoMonte” — 2o Group

Η εταιρία Stark & Watson σας καλωσορίζει στο Workshop με τίτλο: «Manual Therapy για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Η Τεχνική LoMonte» που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2020 στην Αθήνα.

Πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν διαταραχές μυϊκής τάσης, περιορισμούς κινητικότητας της περιτονίας, ινώσεις, οιδήματα και άλλες διαταραχές του συνδετικού ιστού που επηρεάζουν τις δομές που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ομιλία – φώνηση και κατάποση. Αυτά τα ελλείμματα/διαταραχές συχνά επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα άλλων Θεραπευτικών Τεχνικών που χρησιμοποιούν οι Επαγγελματίες Υγείας.

Η Manual Therapy (MT) είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος χρήσης αφής & χειρισμών για την αξιολόγηση και την αύξηση της κινητικότητας ορισμένων αρθρώσεων και μαλακών ιστών. Οι στόχοι της MT είναι η αύξηση του εύρους κίνησης ιστών και αρθρώσεων, η βελτίωση της εκτατότητας των ιστών, η χαλάρωση, η μείωση τυχόν πόνου ή/και οιδήματος και η «απεμπλοκή» των περιορισμών της κίνησης της περιτονίας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι MT όπως το Λεμφικό Μασάζ, η Μυοπεριτοναική Απελευθέρωση, Θεραπευτικό Μασάζ κ.α.

Το συγκεκριμένο πρακτικό Workshop θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις και τεχνικές MT  ώστε να είναι σε θέση να αναλύσουν και να αντιμετωπίσουν διαταραχές μαλακών ιστών και αρθρώσεων που επηρεάζουν τα φυσιολογικά Αισθητηριακά μοτίβα αλλά και την φυσιολογική κινητικότητα των μυών. Αφού τις εντάξουν στο Θεραπευτικό Πλάνο τους, θα είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των Θεραπευτικών Τεχνικών τους.

Επίσημη Γλώσσα του Workshop είναι η Αγγλική. Ο μέγιστος αριθμών των συμμετεχόντων είναι τα 15 άτομα. Περιθώριο δημιουργίας 2 ομάδων (1 ομάδα/ημέρα).

 

Το Σεμινάριο

Οι Συμμετέχοντες θα «γνωρίσουν την MT τόσο ως Θεραπευτές όσο και ως ασθενείς. Θα εκπαιδευτούν σε χειρισμούς για το κρανίο, πρόσωπο, γνάθο, λάρυγγα/φάρυγγα — Head & Neck –τους ώμους και το στήθος.

Συμβουλεύουμε τους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα που θα τους επιτρέψουν να ξαπλώσουν με άνεση και να σηκωθούν επανειλημμένως (ρούχα γυμναστηρίου). Οι συμμετέχοντες πρέπει να αισθάνονται άνετα με το να τοποθετούν τα χέρια τους σε άλλα άτομα για θεραπευτικούς σκοπούς και ομοίως, με άλλα άτομα να τοποθετούν τα χέρια τους πάνω τους.

Τα οφέλη της επαφής είναι πολλά όπως η καταπράυνση της υπερευαισθησίας του νευρικού συστήματος, η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

 1. Ανάλυση των διαφορετικών μηχανισμών των διαταραχών της ομιλίας – φωνής & της κατάποσης
 2. Κατανόηση της ανατομίας και της φυσιολογίας των μαλακών ιστών και της σχέσης τους με τα συστήματα που εμπλέκονται στην ομιλία, την κατάποση και τη φωνή
 3. Περιγραφή της μη φυσιολογικής Παθοφυσιολογίας, των διαταραχών της λειτουργίας των μαλακών ιστών και τις επιπτώσεις τους στα επηρεαζόμενα συστήματα
 4. Παρουσίαση τρόπου Αξιολόγησης
 5. Βασικές αρχές Manual Τherapy για διαταραχές ομιλίας – φωνής – κατάποσης
 6. Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας MΤ
 7. Κατανόηση της αναγκαιότητας (πότε-πώς και γιατί) της ένταξης της MT σε ένα Θεραπευτικό Πλάνο

 

Οι Συμμετέχοντες

Τις εργασίες του Workshop μπορούν να παρακολουθήσουν: Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές και Φοιτητές των αντίστοιχων Ειδικοτήτων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της εργαστηριακής/πρακτικής φύσης του Workshop (15 ανά ημέρα).

Οι Συμμετέχοντες θα λάβουν:

 1.  Σημειώσεις του Workshop (Αγγλικά)
 2. Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
 3. Απαραίτητο εξοπλισμό (Yoga Mat – Towel – Gua Sha Tools)

 

Τοποθεσία Διεξαγωγής

Το Workshop θα διεξαχθεί στον νέο χώρο της εταιρίας μας. Για να δείτε την τοποθεσία ακολουθείστε τον σύνδεσμο: Stark & Watson Education.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Ακολουθήστε το κουμπί «Εγγραφή» παρακάτω. Το κόστος εγγραφής είναι:

 1. 389,90 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ)
 2. 359,90 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) για φοιτητές/άνεργους

Ομιλητές: Teresa Biber LoMonte

  Για την επιτυχή ολοκλήρωση και καταχώρηση της Εγγραφής σας, παρακαλείσθε να προβείτε σε κατάθεση/πληρωμή του αντίστοιχου ποσού. Στη συνέχεια, η Γραμματεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επιτυχή καταχώρηση της εγγραφής σας. Πολιτική Ακυρώσεων: - Γραπτή ακύρωση έως τις 29 Φεβρουαρίου 2019: Επιστρέφεται το ποσό της κατάθεσης. Οι επιστροφές των ποσών πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου - Γραπτή ακύρωση από τη 1 Μαρτίου 2020: Δεν επιστρέφονται ποσά - Οι επιστροφές των ποσών πραγματοποιούνται έως και 5 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου

Διεθνείς Αποστολές

Αποστολές προϊόντων εντός & εκτός Ελλάδας

Υψηλό Επίπεδο Εξυπηρέτησης

Μείνατε ευχαριστημένοι; Πείτε μας τη γνώμη σας

Χονδρική Πώληση

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠερισσότεραΑποδοχή