22/09/2019 10:00 πμ - 22/09/2019 2:00 μμ

The Baby-Led Weaning: Βασικές Θεωρητικές Αρχές & Συμβουλές Εφαρμογής

Η εταιρία Stark & Watson σας καλωσορίζει στην ημερίδα: “The Baby-Led Weaning” που πρόκειται να διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Ελάτε να μάθουμε μαζί για αυτήν την εναλλακτική, σε σχέση με την «επίσημη», μέθοδο απογαλακτισμού από την ίδια την δημιουργό του “The Baby-Led Weaning”, Dr Gill Rapley.

Η λέξη «Weaning» συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει το τέλος του θηλασμού, αλλά η πραγματική της σημασία είναι η σταδιακή μετάβαση από τα γεύματα με γάλα (μητρικό ή βρεφικό εμπορίου) σε γεύματα με κανονικές τροφές. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του απογαλακτισμού (Weaning) τα βρέφη λαμβάνουν συμπληρωματικά στερεές τροφές μαζί με το γάλα. Η περίοδος συμπεριλαμβάνει το χρονικό διάστημα από την εισαγωγή των τροφών έως την πλήρη παύση του θηλασμού.

Σύμφωνα με την σύγχρονη αντίληψη, οι στερεές τροφές δεν εισάγονται/παρουσιάζονται στα βρέφη μέχρι περίπου τον 6ο μήνα της ζωής τους και αν τυχόν η εισαγωγή γίνει πριν τον 6ο μήνα μπορεί να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους. Στους 6 μήνες, τα παιδιά μπορούν να τρέφονται με τρόφιμα που μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους. Η τροφές τους δεν χρειάζεται να είναι αλεσμένες ούτε χρειάζονται απαραίτητα να σιτιστούν με κουτάλι. Δεν υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την χρήση κουταλιού με αλεσμένη τροφή σε υγιή, κανονικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 6 μηνών. Και όμως, συνίσταται στους γονείς ότι το στάδιο αυτό είναι απαραίτητο για την μετάβαση σε στερεές τροφές!

Η Baby-Led Weaning είναι μια τεχνική/προσέγγιση για την εισαγωγή των στερεών τροφών η οποία προάγει την επιθυμία για αυτονομία του παιδιού και λαμβάνει υπόψιν της τις ικανότητες του. Είναι λογική και διασκεδαστική! Έχει διαπιστωθεί ότι η εισαγωγή των τροφών γίνεται ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική ενώ είναι και πιο αποτελεσματική.

Η Baby-Led Weaning δεν είναι μια νέα τεχνική! Ασκείται από τις οικογένειες για χιλιάδες χρόνια. Απλά κανείς δεν αναφερόταν σε αυτή όσο δεν υπήρχε μια κοινή, παγκόσμια ονομασία. Η δημοτικότητά της αυξάνεται πλέον ραγδαία και έχει γίνει αντικείμενο ακαδημαϊκής έρευνας. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα οφέλη της για τους γονείς και τα μωρά είναι πολλά ενώ δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη πιθαλονολογούμενων κινδύνων για την υγεία των παιδιών.

Θεματικές Ενότητες

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν:

  1. Τι είναι (και τι δεν είναι) η BLW
  2. Θεωρητική Βάση της BLW
  3. Ο εκπαιδευτικος ρόλος της σίτισης για τα παιδιά
  4. Πώς μπορεί να αισθανθεί το παιδί όταν έρθει πρώτη φορά σε επαφή με στερεή τροφή
  5. Η σίτιση από την μεριά του βρέφους
  6. Ερευνητικά δεδομένα για την BLW
  7. Συζήτηση, Ερωτήσεις/Απαντήσεις συμμετεχόντων

Τοποθεσία Διεξαγωγής

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες μέσω email.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή στην ημερίδα συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Ακολουθήστε το κουμπί «Εγγραφή» παρακάτω. Το κόστος εγγραφής είναι:

-> 40,00 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ)

Ομιλητές: Dr. Gill Rapley

    Για την επιτυχή ολοκλήρωση και καταχώρηση της Εγγραφής σας, παρακαλείσθε να προβείτε σε κατάθεση του αντίστοιχου ποσού. Στη συνέχεια, η Γραμματεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επιτυχή καταχώρηση. Πολιτική Ακυρώσεων: - Γραπτή ακύρωση έως τις 31 Ιουλίου 2019: Επιστρέφεται το ποσό της κατάθεσης - Γραπτή ακύρωση από την 1 Αυγούστου 2019: Δεν επιστρέφονται οι εγγραφές

Διεθνείς Αποστολές

Αποστολές προϊόντων εντός & εκτός Ελλάδας

Υψηλό Επίπεδο Εξυπηρέτησης

Μείνατε ευχαριστημένοι; Πείτε μας τη γνώμη σας

Χονδρική Πώληση

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠερισσότεραΑποδοχή